up-date

Hallo beste mensen,

Ik ga proberen om weer wat meer deze site up-to-dat te houden. Deze site is vooral informatief bedoeld over het werk op Sítio Shalom. Meer persoonlijke berichten zijn op facebook te vinden of natuurlijk via de mail.

Wanneer je zegt dat ik 2 weken geleden nog in Nederland was, dan verklaar ik je voor gek… het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Wij kijken echt terug op een supertijd. Leuk om onze trouwerij nogmaals te vieren!!  Geweldig om iedereen weer te zien en gewoon lekker uit te rusten en te genieten van al het Hollandse schoon!!

Het was heerlijk om weer thuis te komen, in ons eigen huisje en natuurlijk iedereen weer te zien, familie, bekende en de kids en collega’s op het werk!!

Op het werk zijn er flinke financiële problemen. Normaal gesproken is er een uitgave van ongeveer R$ 11.000 per maand. Dit zijn de rekeningen, zonder weinig extra’s. In mijn afwezigheid was er maar R$ 6.000 aanwezig, dus ik kwam al met een fikse achterstand (van het betalen van rekeningen) terug. Deze maand oktober is ook slecht!! Weer maar R$ 5.000 gekregen. Moeilijk hoor, om zo te werken. Dit geld is snel op, omdat de vaste lasten betaald moeten worden. Op vrijdag zat ik dan ook met een bijna lege kas…  Maar God is goed!! Afgelopen weekend hebben we  een flinke gift gekregen van een Nederlands stel dat hier was. Maandag werd ik door onze chauffeur gebeld dat hij niet meer op rekening mocht tanken, omdat we al 2 rekeningen niet betaald hadden. Ik moest er dus snel heen om te betalen met het geld van die gift! Soms is het waardeloos om zo te werken, maar ik geloof ook dat God de oplossingen op Zijn tijd zal geven. Soms buiten onze planning om!!

Er zijn 3 nieuwe kids op de Sítio. Prachtige koppies:  5, 7 en 8 jaar. Ouders drugsverslaafd met als gevolg dat deze kinderen verwaarloosd werden. Wat heerlijk om ze dan hier rond te zien huppelen en met een grote lach te zien. Verder zijn er wat heftige voorvallen met een paar tieners .
Het werk staat dus niet stil hier. Maar ik voel me weer heerlijk op mijn plek!!!

Het dorp staat op zijn kop in verband met de verkiezingen van de burgemeester en gemeenteraad. Hier is politiek overal in verweven, dus stemde jij op de verliezer, dan kun je zo nageroepen worden op straat, je baan kwijt raken. Ik denk dat de nieuwe burgemeester een hoop goeds zou kunnen brengen voor ons dorp én voor de Sítio!! Helaas het volgende: De wisseling gebeurt pas in januari. De oude burgemeester heeft zijn werk ongeveer neergelegd, dus dat betekent dat we de maanden okt, nov en december geen geld krijgen vanuit de gemeente Pequeri. Lang leve de politiek, prima dat men er een machtsspel van maakt, maar onze kinderen lijden eronder!! Dit is nu zo met de gemeente Pequeri, daar hebben we bericht van gekregen en we houden ons hart vast voor de andere gemeentes!!

Nou mensen allemaal de groeten,

Jacoline Groenendijk do Nascimento.

Laat een boodschap achter

(verplicht)