De afgelopen dagen….

Onze grote vriend op de Sitio van 5 jaar, leert fietsen. Heel de dag komt ie de berg afrijden op zijn minifietsje en heel de dag zie ik hem (vanuit mijn kantoor) omvallen. Maar zo als hij zef zegt: ‘ Ik moet eerst vallen en mij pijn doen, om goed te leren fietsen!’

Hoe bedoel je bij-de-hand. Het grappige is, dat hij naar beneden fietst, maar als hij weer de berg op moet, pakt hij zijn fiets op zijn schouders en loopt zo naar boven. Een geweldig gezicht. Je snapt, als hij onder mijn raam aan het oefenen is, dat ik vooral naar buiten kijk en weinig werk verzet…

Afgelopen week kwam er een belangrijke voetballer op de Sítio. Danilo!!! Hij speelt nu bij Porto in Portugal en is uitgekozen voor het Braziliaanse elftal dat gaat spelen op de olympische spelen. De kinderen waren natuurlijk heel enthousiast! Danilo vertelde hoe zijn carrière gegaan is en dat het heus niet altijd makkelijk was. Hij is ook begonnen op blotevoeten in het zand, een dorp hier verder op. Erg aansprekend voor de kinderen dus! Nu is ie profvoetballer, dus de ogen van sommige kinderen begonnen alweer te glimmen.

Over 3 weken…. Mag ik dan echt gaan trouwen, maar wat een stress deze week. Ik was vanaf januari al bezig om al mijn documenten in orde te krijgen. 3 maanden van te voren was alles geregeld, behalve: één document van Silvinho. En je snapt t al: juist dat gaf weer problemen. Hij moest het ophalen in Petropolis (3 uur met de bus). Dus wij gezellig daarheen, komen we daar… is het een vrije dag in die stad. Waardeloos; konden we weer 3 uur terugreizen. En Silvinho moest nog een keer terug. Toen ie daar een andere dag ( 2 juli) terugkwam kreeg hij te horen: ‘Dit document is geen enkel probleem hoor, je kunt het over 30 dagen op komen halen!’ Wat???? Ik ga over 26 dagen trouwen, zei hij. De mevrouw ging haar best doen voor hem en gelukkig, gelukkig, gelukkig; aan het eind van de dag kon hij terugkomen en zijn papiertje ophalen. Ik volgende dag meteen naar het gemeentehuis. Daar was ik al 5x geweest, maar steeds zeiden ze: om in ondertrouw te gaan, moet je de laatste maand komen. Zeggen ze nu: ‘Wat wil jij nog in juli trouwen???’Je moet het minimaal 30 dagen van te voren melden!’ Oooo, ik was zoooooooooooooooo gestressd. Gelukkig wilde ze de volgende dag alsnog ons in ondertrouw doen, dus wij erheen. Alles getekend, moesten we nog 2 getuigen hebben. Maar ja, die hadden we niet, dus Silvinho heeft 2 mannen van de straat geplukt. (ik heb ze wel effe op de foto gezet, dan weet ik later wie het waren).  Gister mijn jurk gaan passen, hij is gaaaaaf!! Nu nog de laatste dingen regelen. Over 2 weken komt mijn familie aan, gezellig hoor.

Over 2 weken komt ook een Nederlandse groep Gouda/ Moordrecht naar de Sitio om 3 weken hun handen uit de mouwen te steken. Zij komen klussen en zullen hard aan het werk gezet worden, haha. Super dat zij komen helpen hier en nog leuker dat ze de verjaardag van Sitio Shalom kunnen meemaken. Want op 4 augustus bestaat de Sitio Shalom 20 jaar en is er een feest. Nog meer dingen dus om naar uit te kijken.

danilo

Afbeelding 1 van 4

 

Laat een boodschap achter

(verplicht)